Haartuin 5 kleuren

Plantenkleuringen

Gezond voor Mens en Milieu !!

Bij De Haartuin worden je haren gekleurd met plantenpoeders van Oliebe. Je hoort het zelf, gedroogde plantendelen, deze worden aangelengd met warm water en zo op je haren gebracht.

Een 100 % natuurlijk product.

 

Wat mag je verwachten. Als je dezelfde verwachtingen zou hebben als bij het chemisch kleuren van je haar , dan kan ik je alvast zeggen dat dat niet zo is. Ammoniak en andere chemische stoffen zetten je haarschubben open en zorgen zo dat de verf in je haren kan dringen, je haren krijgen stuk voor stuk dezelfde kleur, zowel de grijze als de donkere. Egaal, alles 1 kleur.

Bij plantenkleuringen wordt het haar omhuld met de planten. Op elk haartje komt evenveel verf maar de grijze haren zullen lichter blijven. Naargelang jouw voorkeur kan je kiezen welke weerschijn je wilt . De tijd van alleen maar rood ( henna) is voorbij. Grijze haren kunnen perfect een blonde, bruine en/of rode weerschijn krijgen. Je eigen kleurkarakter wordt behouden.

Met plantenpoeders kan men het haar niet verlichten. Dat kan enkel met chemische producten. Je haar kan dus niet geblondeerd worden .

Je haren kleuren met plantenpoeder is een juiste keuze omdat het je haar verzorgt en kleurt op een eerlijke manier, Door de aanwezigheid van looizuur in de planten zal je haarstructuur steviger worden en gaat het mooi glanzen.

Plantenkleuringen zijn gezond voor mens en milieu.

Ik nodig jullie graag uit om het zelf te ervaren.

Ik werk met de plantenkleuringen van OLIEBE

Verschil tussen bio kleuring en plantenkleuring

Het woord “Bio kleuring” zal u ongetwijfeld al gehoord hebben. Vele kapperszaken bieden tegenwoordig deze kleuringen aan. Het spreekt vanzelf dat u als klant kiest wat u op uw haar doet, maar dan moet u wel duidelijk weten wat het verschil is.

Een Bio kleuring is en blijft nog altijd een chemische kleuring. Ze gebruiken alleen de minimale hoeveelheid die nodig is om de kleuring 100% te laten dekken. De ammoniak wordt vervangen door een ander chemisch product MEA of monoëthanolamine, dat alsnog de haren openzet. De kleurpigmenten PPD of paraphenylendiamine zijn ook in de bio kleuring aanwezig, het verschil met een klassieke kleuring is dat hier het minimale percentage wordt gebruikt dat nodig is voor de juiste kleurtoon, 6%. Deze kleuringen bevatten dus minder schadelijke stoffen maar blijven wel schadelijk. Daarnaast worden de bio kleuringen verrijkt met allerlei natuurlijke producten en of olieën om het haar extra te verzorgen. Dus eerst haar beschadigen en dan verzorgen. Klinkt niet echt logisch, toch

Een plantenkleuring bevat geen enkel chemisch bestanddeel, enkel gedroogde plantendelen. Zij omhullen het haar met hun kleur en dringen niet in het haar.

Plantenkleuringen worden ook warm op haar aangebracht , bio kleuringen worden koud op het haar gebracht, wat duid op een chemische reactie die ontstaat om het haar de juiste kleur te geven.

Alleen een goed geïnformeerde klant kan de juiste keuze maken.

Enkele nuttige links om te lezen review van organic color systems door Melanie Nickels ( engels)

Organic Color Systems Hair Color Review – 2013 by Melanie Nickels

 

artikel van NU.nl

 

http://www.nu.nl/overig/2141313/haarverf-stopt-met-stinken-.html